onsdag, maj 14, 2008

Mat

c

kruka oregano
olivolja
saft av en citron en lime
chilli, röd
salt och peppar
aluminiumfolie
ugn
innertemp strax under 70 grader
gott!

Fem små rackare räckte till sexportioner - märkligt

Den enes bröd den andres död



notera särskilt den sportsliga krokningen!

lördag, maj 03, 2008

Levain dag 7 del 3



Bra hål som rymmer mkt olivolja, litet vek i smaken bra syrlighet dock!

Levain dag 7 del 2




Började på fullt spett 275 grader langade på litet vatten. Vädrade ner till 225 grader efter 10 minuter satte in termometer, tog ut vid 98 grader innertemp.

Levain dag 7 del 1



Matade på gårdagens embryo med 4 dl vatten och vetemjöl. Rörde ihop sörjan ett par minuter, lät det hela bero i 20 minuter när det hettade till i P1-konflikt. Jobbade sedan ganska frenetiskt i 10 minuter med träslev fick i ungefär en msk salt. Lade härlighetet in en balja med rikligt med olivolja i botten. Degen hade välutvecklade glutentrådar men var rejält kladdig och ville klibba fast i lådan trots oljan. Vek ihop degen tre gånger med en halvtimmes mellanrum innan den fick rinna ut på bakbordet. Delade den i tu, vek in kanterna och vände den på rät köl. Sedan baksades de mer eller mindre flytande schabraken över på en plåt där de fick jäsa i 45 minuter. Skjuts in i ugnen!

fredag, maj 02, 2008

Levain dag 6

I morse blandade jag ut sörjan från igår med 25 g vatten och litet vetemjölspecial. Denna nya sörja har fått stå tills nu - när den puttrar på bra och har en fin struktur. Den är nu spädd med 350 g vatten och vetemjöl, precis så mycket som går i utan att behöva arbeta allt för mycket. Degen hade runnit ut om jag vänt upp och ned på bunken. Det blandades hastigt, mindre än en minut. Hoppas på något slags autolys - men det återstår att se hur det hela blir....

torsdag, maj 01, 2008

Levain dag 5



20 g aprikoslikördiftande spad
10 g vatten
vetemjöl till en trevlig konsistens